Mikko Heinämäki

Ilveksen U20-joukkueen kotiottelu Hakametsän legendaarisessa jäähallissa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan oli melkoinen maalintekokilpailu. Jäähyjen sävyttämä ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen vierasjoukkue HPK:n 6-8 voittoon.

Heti ottelun avausminuutilla Ilves joutui alivoimalle Sebastian Soinin jäähyn seurauksena. HPK ylivoima oli kuitenkin surkea ja joukkue ei saanut edes laukausta kohti Martin Fajmonin vartioimaa maalia. Heti perään tuli kotijoukkueen vuoro päästä ylivoimalle. Ilves saikin hyvän myllyn aikaiseksi mutta parista hyvästä paikasta huolimatta maali jäi tekemättä. Ajassa 9.42 sitten rävähti kun Paavo Karjalainen tarjoili avopaikan Eemil Laurellille joka sai pistää kiekon lähes tyhjään maaliin. Hetki tämän jälkeen pääsi Ilves jälleen ylivoimalle ja tällä kertaa alkukaudesta takkuillut ylivoima toimi tehokkaasti ja Iivari Heikkinen ohjasi kotijoukkueen toisen maalin tyylikkään kuvion päätteeksi. Kohta oli Ilves taas alivoimalla ja tällä kertaa HPK ylivoima kulki ja se kavensi tilanteeksi 2-1. Ilves ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan Aapo Krookin kauden kuudes osuma vei Ilveksen tauolle 3-1 tilanteessa.

Toisen erän alussa Ilveksen jäähysuma sai jatkoa ja HPK kavensi heti erän alussa ylivoimalla. Varsin laiskasti kakkoserään lähtenyt kotijoukkue ei tästä piristynyt vaan ajassa 26.10 peli oli jo tasan. Tässä vaiheessa ilvesluotsi Joni Töykkälä otti aikalisän joka herättikin joukkuetta ja hetken kuluttua Iivari Heikkinen hyödynsi kerhovahti Lassi Paanasen seikkailun ja löi ilveksen uudelleen johtoon. Erän puolivälissä ilveksen jäähyily jatkui ja kahden peräkkäisen ehkä hieman kyseenalaisten jäähyjen seurauksena HPK teki kaksi yv-maalia ja siirtyi 4-5 johtoon. Maalijuhlat jatkuivat hetken kuluttua toisessa päässä kun Ossi Tukio tasoitti pelin ylivoimalla. Puoli minuuttia tästä niin onnistui HPK maalinteossa myös tasaviisikoin ja näin ollen toiselle tauolle mentiin vierasjohdossa 5-6.

Kolmanteen erään Ilves vaihtoi maalinsuulle Jimi Kuivilan. Ilveksellä oli muutama hyvä tasoituspaikka erän alussa mutta sitten ilvespuolustuksen virheen seurauksena karkasi kerhon Oliver Kopiloff läpiajoon ja iski vierailijoiden seitsemännen maaliin. Ajassa 50.15 Eemil Laurell koukittiin kumoon ja Laurell sohaisi itse kiekon maaliin maalinedusruuhkan päätteeksi ja kotijoukkue nousi taas maalin päähän. Lopussa Ilves yritti tasoitusta ilman maalivahtia mutta yritys jäi lyhyeen kun kerho teki loppunumerot 6-8 tyhjään ilvesmaaliin.

Myös Ilveksen liigajoukkueessakin pirteitä otteita esittänyt Eemil Laurell palkittiin kotijoukkueen nälkäisimpänä pelaajana Edun Herkkukeitaan toimesta. Tulokseen pettynyt Laurell löysi ottelusta myös ilonaiheita:

– Avauserä oli meiltä hyvä ja vihdoin saimme myös onnistumisia ylivoimalla. Uskon että se näkyy tulevissa otteluissa.

Vaikka paikka liigajoukkueessa on Eemilin selkeä ykköstavoite niin hän tulee mielellään auttamaan myös nuoria ilveksiä tarvittaessa:

– Näitä pelejä on myös hieno pelata, saan paljon peliaikaa ja pääsen käyttämään vahvuuksiani joka varmasti auttaa myös kehittymään pelaajana.

Ilveksen U20-joukkueen kausi jatkuu ensi torstaina Hämeenlinnassa kun se saa heti revanssimahdollisuuden HPK:n vieraana. Ottelu alkaa klo 18.30 ja se on katsottavissa Leijonat tv:ssä.