Mikko Heinämäki

Niukkoja tappioita viime peleissään kärsinyt Ilveksen U20 joukkue palasi voittokantaan torstaina Hämeenlinnan Pallokerhon vieraana. Peräti 41 kertaa torjumaan joutuneen maalivahti Jimi Kuivilan ja vasta 16-vuotiaan pari syöttöpistettä napsineen huippulupaus Jiko Laitisen johdolla Ilves otti tärkeän ja helpottavan 2-4 voiton.

Ottelussa oli Ilveksellä revanssin paikka kun HPK kävi sunnuntaina hakemassa pisteet Hakametsästä runsasmaalisen ottelun päätteeksi. Ilvespuolustaja
Saku Joutsi otti itselleen ottelun ensimmäisen rangaistuksen vajaan viiden minuutin pelin jälkeen mutta parista kohtalaisesta maalipaikasta huolimatta Ilves selvisi ilman takaiskuja. Kun peliä oli pelattu 10.33 HPK kuitenkin onnistui kun Akseli Ketonen iski Jimi Kuivilan torjuman kiekon maaliin. Tämä jäikin avauserän viimeiseksi tilastomerkinnäksi joten ensimmäiselle tauolle mentiin 1-0 kotijohdossa.

Toisen erän Ilves aloitti räväkästi. Ensin maalipyssy Aapo Krook taiteili yhdellä kädellä läpiajosta yhden kauden komeimmista osumista ja lähes heti perään Viljami Annala löi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi ilveksen 2-1 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin pääsi Ilves ylivoimalle mutta sen aikana pääsi HPK peräti kahdesti läpiajoon alivoimalla mutta molemmat yritykset ilvesvahti Kuivila hoiti tyylikkäästi. Ajassa 34.34 tuli kotijoukkue kuitenkin tasoihin kun hieman onnekkaiden pomppujen jälkeen kun Totte Pulli tuikkasi maalin edestä kiekon reppuun. Erän loppuhetkillä kerho otti vielä rangaistuksen joten ottelun kolmannen erän Ilves pääsi aloittamaan ylivoimalla.

Päätöserän alkuun Ilves sai todellisen tilaisuuden lisämaaleihin kun se pääsi pelaamaan yli minuutin kahden miehen ylivoimalla. Hyvästä pyörityksestä huolimatta verkko ei kuitenkaan heilunut, osasyynä hyvin pelannut kerhovahti Mikke Mämmi. Ilves hallitsi erää selkeästi tämän jälkeenkin ja Mämmi joutui tekemään useammankin huippupelastuksen. Ajassa 55.09 ottelun tuomaristo tutki pitkään kerhon Aukusti Savijoen taklausta Nooa Lamua kohti ja tulkitsi sen ulosajon arvoiseksi joten Ilves pääsi pelaamaan ottelun lopun ylivoimalla. Ajassa 57.25 sitten rävähti kun Jiko Laitinen tarjoili pitkän ylivoimapyörityksen päätteeksi Leevi Pelkoselle avopaikan ja tämä ei erehtynyt. Loppuminuuteilla kerho otti vielä maalivahdin pois yrittääkseen tasoitusta viidellä viittä vastaan mutta tällä kertaa Savijoen viisiminuuttinen oli ottelun ratkaisu ja Eemill Laurell löi loppunumerot 2-4 tyhjään HPK maaliin ja näin Ilves palasi ansaitusti voittokantaan muutaman tappiopelin jälkeen.

Joukkueen nuorisokaartiin kuuluva huippulupaus Jiko Laitinen oli helpottunut paluusta voittokantaan:

– Hyvä peli meiltä, nuo tappiot on nyt unohdettu ja omakin peli kulki ja sai hyvää taustatukea ketjukavereilta.

Jiko kuuluu todelliseen kiekko – ja ilvessukuun, hänen äidin isänsä on toistaiseksi viimeisen Ilveksen mestarijoukkueen kapteeni ja Ilves Hockey Legend Matti Kaario:

– Kyllä sieltä aika usein neuvoja tulee kun kiekosta puhumme, vaikkakin pakkien pelaamisesta hän varmaan mieluiten puhuisi mutta innokkaasti otetaan vinkit vastaan.

Ilves U20 joukkueen kausi jatkuu ylihuomenna lauantaina vierasottelulla Sportia vastaan. Ottelu alkaa Vaasassa klo 12.30 ja on katsottavissa Leijonat Tv:ssä.