Mikko Heinämäki

Kolmella voitolla kauden avannut Ilveksen U20 joukkue kärsi nyt jo kolmannen perättäisen tappion sunnuntaina Jyväskylässä Jypin vieraana. Koko alkukauden takkuillut erikoistilannepelaaminen oli jälleen iso syy miksi pisteitä ei mukaan lähtenyt.

Ottelu ehti vanheta vain 54 sekuntia kun Ilves joutui ensimmäisen kerran alivoimalle Leevi Pelkosen kampitusjäähyn seurauksena. Ilves kuitenkin kesti tämän ja ajassa 4.34 Jyp hölmöili kiekon maalinsa eteen josta Nooa Lamu tälläsi ottelun avausmaalin. Ajassa 10.17 ilves joutui jälleen alivoimalle kun Jiko Laitinen huitoi itselleen kaksiminuuttisen. Tämä kostautui ja Jyp tuli tasoihin ylivoimalla ajassa 11.56. Loppuerä mentiin päästä päähän tasaisesti. Ilves selvitti vielä yhden alivoiman ja tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Tasainen puurtaminen jatkui myös kakkoserässä ja vähäiset maalipaikat hoiteli hyvin aloittaneet molempien joukkueiden maalivahdit. Erän puolivälissä Ilves pääsi kahdesti kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta mutta alkukauden yksi ongelmakohta ei vieläkään ottanut korjaantuakseen ja Jyp selvisi takaiskuitta. Erän lopulla Jyp sai pienimuotoisen myllytyksen Ilveksen päätyyn mutta maalia sekään ei saanut aikaiseksi joten kakkoserä oli maaliton.

Päätöserän alkuun molemmat joukkueet saivat taas yrittää ylivoimaa mutta tällä kertaa varsinkin Ilveksen yritys oli täysin ponneton ja kiekkoa ei saatu kunnolla edes hyökkäysalueelle. Erän puolivälin jälkeen Jyp sai kuin ilmaiseksi kiekon maalin edessä ja Eero Aliranta laukoi kiekon yläkulmaan ohi maalivahti Jimi Kuivilan. Tämä jäi ikävä kyllä myös ottelun voittomaaliksi. Ilves yritti lopussa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla mutta kovin lähelle ei tällä kertaa päästy.

Ilveksen ainokaisen ampunut oma kasvatti Nooa Lamu oli luonnollisesti pettynyt kun pisteitä ei mukaan saatu:

– Vaikea peli oli joukkueelta. Oma onnistuminen tietysti vähän lämmittää, sain hieman varkain kiekon laukaisusektorille ja kiekko meni sisään.

Muutama perättäinen tappio ei Nooan mukaan joukkueen ilmapiirissä näy:

– Alkukausi on kuitenkin ollut merkiltään positiivinen, vaikeita jaksoja vain tulee aina välillä. Nyt vain hyvä reeniviikko alle ja viikon kuluttua palataan voittokantaan.

Ilveksen U20-joukkueen kausi jatkuu viikon kuluttua sunnuntaina 29. syyskuuta kun Hakametsän legendaariseen halliin tulee vieraaksi HPK Hämeenlinnasta. Ottelu alkaa klo 14.15.