Mikko Heinämäki

Ilveksen U20 joukkueella on edessä työntäyteinen viikonvaihde kun se pelaa kolme sarjaotteluaan turnausmuotoisesti Kuopiossa. Perjantaina se kohtasi Kouvolan KooKoon ja varsin nimekkeestä rosteristaan huolimatta Ilves ei saanut todellista taisteluilmettä silmään ja KooKoo nappasi pisteet ja jatkoi näin Ilveksen tappioiden sarjaa.

Ottelu alkoi Ilveksen kannalta murheellisesti, kun vajaan kahden minuutin pelin jälkeen KooKoo siirtyi maalinedusruuhkan jälkitilanteesta 1-0 johtoon. Vähän tämän jälkeen pääsi Ilves ylivoimalle mutta parista paikasta huolimatta maaliin kiekkoa ei saatu. Lisää lunta tupaan tuli ajassa 9.00 kun Emil Välilä sai ilvespuolustuksen blokkaaman kiekon onnekkaasti lapaansa ja sivalsi lähes tyhjään maaliin kouvolalaisten toisen maaliin. Ajassa 14.16 astuivat kuitenkin esiin tiistain CHL-pelissä loistaneet pikkuilvekset, kun Ondrej Kos karvasi kiekon keskialueella ja Dan Harkimo iski puolittaisesta läpiajosta Ilveksen avausmaalin. Erän lopulla tamperelaiset pääsivät vielä kerran ylivoimalla mutta vaikka kentällä peliä pyörittivät vahvasti liigassa marinoituneet Samu Bau ja Sebastian Soini niin ensimmäiselle tauolle mentiin KooKoon 1-2 johdossa.

Toisen erän alussa Ilves sai muutaman näyttävän mylläkän KooKoon maalille mutta myös KooKoolla oli paikkansa. Sekä kouvolalaisten tsekkimolari Stepan Vopravil että ilveskollega Jimi Kuivila eivät kuitenkaan antautuneet. Sen verran Ilves kuitenkin peliä pyöritti että KooKoo otti aikalisän ajassa 28.16. Ilves jatkoi painostustaan mutta sitten kuin varkain karkasi KooKoon Justus Inhala läpiajoon ja kouvolalaiset johtivat taas kahdella maalilla. Vähän tämän jälkeen ottivat liiga-avut Bau ja Kos lähes peräjälkeen kahden minuutin rangaistukset kampituksista joten mahdollinen takaa-ajo jäi päätöserään.

Kolmannen erän alkuun Ilves pääsi heti ylivoimalle mutta tällä kertaa tuo yritys oli todella ponneton eikä joukkue saanut edes laukausta kohti Vopravilin maalia. Tämän jälkeen hieman haluttoman oloinen kissapetolauma sortui jälleen turhan oloisiin jäähyihin eikä kavennukseen ollut kunnon mahdollisuutta. Lopussa kavennusta yritettiin ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Ottelun hahmoksi noussut maalivahti Vopravil otti kuitenkin muutaman todellisen gamesaver torjunnan ja pisteet matkasivat Kouvolaan maalein 1-3.

Ilveksen U20-joukkueen turnaus Kuopiossa jatkuu heti huomenna kun se kohtaa järjestävän seuran Kalpan. Ottelu alkaa klo 12 ja se on katsottavissa Leijonat.tv palvelussa.