2. Otteluraportti U20
  3. U20: Umpisurkea avauserä koitui Ilveksen kohtaloksi

U20: Umpisurkea avauserä koitui Ilveksen kohtaloksi

Mikko Heinämäki

Ilveksen U20 teki turhan reissun Vaasaan Sportin vieraaksi lauantaina. Jo avauserä näytti että tänään ei ollut nuorten ilvesten päivä kun Sport takoi 17 minuutissa taululle 4-0 lukemat. Hivenen haluttoman ja huolimattoman oloinen Ilves ei tästä enää toipunut ja kun kotijoukkuekaan ei lukuisista paikoistaan huolimatta lisämaaleja tehnyt jäivät pisteet tänään Vaasaan numeroin 4-0.

Ottelun ensiminuutit olivat lievää Sport hallintaa mutta sitten myös Ilves sai koneensa käyntiin ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiään kohti vaasalaisten maalia. Avausmaalin ampui kuitenkin Sport kun Oliver Hult ampui b-pisteiden välistä kiekon ohi ilvesvahti Jimi Kuivilan ajassa 7.43. Vain pari minuuttia myöhemmin Ilves menetti kiekon hyökkäysalueellaan ja Toms Trockis karkasi läpiajoon vieden kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Ilveksen katastrofialku sai lisäpontta kun Trockis ohjasi Juuso Vesalan siniviivavedon maaliin aikaan 12.41 ja peli oli jo 3-0. Tässä vaiheessa ilvesvalmentaja Joni Töykkälä otti aikalisän saadakseen joukkueen herätettyä peliin mukaan. Tämäkään ei kuitenkaan auttanut vaan aikaan 17.09 Sport iski ylivoimalla jo neljännen maalinsa. Koko alkukauden murheellisin avauserä päättyi siis kotijoukkueen johtaessa ratkaisevan tuntuisesti 4-0.

Toisen erän alkuun pääsi Ilves yrittämään avausmaalia ylivoimalla Sportin väärän vaihdon seurauksena mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta kuparinen jäi rikkomatta. Tämänkin jälkeen Ilves loi useita hyviä tekopaikkoja mutta sportvahti Masi Härkönen oli pelipäällä eikä kiekkoa saatu maaliin asti. Myös toisessa päässä Jimi Kuivila torjui muutaman tuhannen taalan maalipaikan ja kaiken kaikkiaan
kakkoserässä hänelle kertyi peräti 20 torjuntaa. Erän loppupuolella paikkoja tarjoiltiin yhä molempiin päihin mutta maalit jäi tekemättä.
Varsinkin Ilveksen kohdalla viimeistelyyn vaadittava ”tappamisen meininki” tuntui tänään jääneen kotiin Tampereelle.

Ottelun päätöserän avauskymppi noudatteli toisen erän kaavaa, päästä päähän mentiin ja mahdolliset maalipaikat hoiteli molempien joukkueiden maalivahdit. Ilveksen puolustusasenteesta ja huolimattomuudesta kertoi paljon sekin että ilvesveskari Kuivila torjui varmaan kymmenkunta läpiajoa ottelun kuluessa. Ilves pääsi pari kertaa erän loppupuoliskolla ylivoimalle mutta onnikaan ei tänään ollut Ilvekselle myötä. Ottelua kuvaa hyvin myös se että kun Sport pelasi lopun jopa kahden miehen ylivoimalla niin Ilves puolestaan pääsi parikin kertaa nokikkain sportvahdin kanssa. Ottelun tyly lopputulos tänään siis 4-0.

Ilveksen päävalmentaja Joni Töykkälä ei ollut luonnollisesti ollut tyytyväinen joukkueensa suoritukseen varsinkin valmistautumisen osalta :
– Jos ottelu alkaa klo 12.30 niin silloin pitää olla valmis pelaamaan, ja tänään näin ei selkeästi ollut. Oppi on tästäkin otettava vaan talteen.

Ottelussa nähdyt lukuiset läpiajot ja syöttövirheet Töykkälä näki olleen seuraus avauserän neljän maalin erosta :
– Tuolloin myös vastustaja monesti laskee tasoaan ja virheiden määrä nousee. Oman maalin puolustamisen kunnioitus oli meillä tänään huonoa ja sitä lähdetään taas seuraaviin peleihin parantamaan.

Ilves pelaa ensi viikonvaihteessa kaksi peliä Hakametsän legendaarisessa jäähallissa, voiton makuun yritetään päästä jo perjantaina kun vastaan luistelee Rauman Lukko. Ottelu alkaa klo 18.30, tervetuloa paikalle kannustamaan!