Vesa Suonsyrjä

Ilves hallitsi pitkiä toveja ottelussa Jukureita vastaan ja onnistui loplta voittamaan ottelun lukemin 4-3 voittolaukauskilpailun jälkeen. Ratkaisevan maalin iski Juhani Tamminen.

Ilves vahva avauserässä

Ilves pelasi vahvan avauserän ja tappioputkessa matkaava Jukurit oli täysin köysissä. Ilveksestä ensimmäisenä maalipaikkaan nousi Juho Liuksiala, mutta Sami Rajaniemi onnistui peittämään Jukuri-maalilla. Ajassa 6:44 Ilves pääsi ylivoimalle, kun Ilmari Pitkänen rikkoi Tapio Laaksoa, jolle Sami Sandell heitti oivaltavan poikittaissyötön. Ilveksen ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta maalipaikat jäivät lopulta vähiin. Merkillepantavaa erässä on, että Markus Ruusu otti ensimmäisen oikean torjuntansa ajassa 16:30.

Ilves sai erän lopulle uuden etsikkoajan, kun Teemu Tallberg joutui rangaistusatioon. Koko erän hallinta palkittiin hienolla 1-0 maalilla, jonka viimeisteli Eemeli Suomi jolle kiekko kulki Sami Sandellin ja Juhani Tammisen hienojen siirtojen jälkeen. Koko erää kuvastavat torjunnat Ruusu 2 – Rajaniemi 10.

Jukurit vie toisen erän

Toisen erän alkuun Jukurit pääsi mukaan kamppailuun, kun Stefan Espeland sai rangaistuksen. Ilves piti Jukurit pois maalipaikoilta, mutta rangaistuksen jälkimmäisellä puoliskolla se onnistui tasoittamaan pelin, kun Zach Budishin epäonnistunut laukaus suuntautui suoraan Jesperi Piitulaiselle, joka sai laittaa kiekon puolityhjään maaliin tasoittaen lukemiksi 1-1.

Ilves ei tasoituksesta hätkähtänyt vaan vei peliä pitkiä jaksoja ja erinomaisen pelin pelanneen Sami Sandellin johdolla vyörytti hyökkäyksiä kohti Rajaniemeä. Valtteri Hietasen rikottua Sandellia pääsi Ilves ylivoimalle ja sen aikana Teemu Rautiainen nousi alueelle ja jätti kiekon viivaan, josta Jarkko Parikka laukoi oikeaan ylänurkkaan kauden avausosumansa. Ilveksen 2-1 johtomaaliin syöttöpisteen merkkautti myös Tapio Laakso.

Turhauttavasti Jukurit käytti hyväkseen erän molemmat maalipaikkansa, kun kiekonmenetyksen jälkeen Teemu Henritius pelasi toiseen aaltoon Teemu Suhoselle, joka ajoi sisään ja laukopi tarkasti lukemiksi 2-2. Erän lopulla Olli Vainio sai rangaistuksen, mutta Jukureiden ylivoima ei ottanut tuulta alleen.

Pulli vie ottelun jatkoajalle

Päätöserän alkuun Ilves näytt karkaavan, kun Eemeli Suomi ja Sami Sandell hätyyttelivät vuorollaan Rajaniemeä ja lopulta Zach Budish rikkooi rangaistuksen arvoisesti. Ilveksen ylivoima sai kuitenkin karmaisevan päätöksen, kun puolustaja kaatui vaarattomassa tilanteessa, jonka jälkeen kolme pelaajaa lähti kohti kiekkoa. Julius Vähätalo hyödynsi ryntäilyn ja pelasi maalille, josta Teemu Tallberg käänsi rystylle ja maalin kattoon. Tilanne oli yllättäen 2-3.

Ilveksen paras ote kaatui Jukureiden maaliin, mutta joukkue osoitti vahvuuttaan tulemalla tasoihin ajassa 51:31, kun Teemu Lepaus ajoi alueelle ja käänsi tavaramerkikseen nousemassa olevan liikkeenvastaisen käännön maalin takakulmalle. Juho Liuksiala ei onnistunut tekemään identtistä maalia kuin Vaasassa, mutta kiekko kääntyi Juuso Pullille, joka laittoi verkot töttörölle ja tilanteeksi 3-3.

Ottelun loppuvaiheilla Ilves hallitsi koko ottelun tapaan kiekkoa, mutta Jukurit puolusti tiiviisti keskustan ja maalit jäivät syntymättä.

Ilves vie jatkoaikaa, Tamminen ratkaisee voittolaukauskilpailussa

Jatkoajalla Ilveksellä oli vahvojen suoritusten jälkeen kolme puolittaista läpiajoa, mutta kahdesti yrittänyt Juhani Tamminen ja kertaalleen oman maalin takaa vahvasti karkuun polkenut Joona Koppanen eivät onnistuneet. Jukurit selvisi loppuun saakka ja ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailusta.

Voittolaukauskilpailussa kolmesta ensimmäisestä parista onnistuivat ainoastaan Zach Budish ja Teemu Rautiainen, joten jännitysnäytelmä pelattiin pitkän kaavan mukaisesti. Kuudennessa parissa Teemu Tallberg hukkasi kiekon kesken kuljetuksen ja Ilveksellä oli kolmas perättäinen mahdollisuus ratkaista ottelu. Juhani Tamminen tuli kovalla vauhdilla kohti maalia ja huiputti Sami Rajaniemen ratkaisten Ilvekselle ansaitun lisäpisteen.